Een auto is voor vele mensen onmisbaar. Denk hierbij aan het vervoer naar werk, de kinderen ophalen, grote boodschappen doen en ga zo maar door. Wanneer je dan ook een nieuwe auto hebt gekocht, dien je hier een aantal zaken voor te regelen. Een van die zaken die weinig tijd in beslag nemen, maar wel enorm belangrijk is, is het regelen van een verzekering. In Nederland is het namelijk zo dat elke auto op kenteken minimaal een WA-verzekering moet hebben. Hoe dit precies in elkaar zit en hoe je dit het beste kunt regelen lees je allemaal in deze tekst. 

 

Waarom is het verzekeren van je auto verplicht?

Zoals je wellicht wel weet, is het in Nederland verplicht om je auto te verzekeren. Je dient dan minimaal een WA-verzekering af te sluiten wanneer je een auto op kenteken hebt. Maar waarom is dit eigenlijk? Een WA-verzekering staat voor wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering zorgt ervoor dat de schade die jij aan een ander aanricht met je voertuig wordt vergoed. De reden dat deze verplicht is komt doordat op deze manier iedereen verzekerd is. Wanneer er dan schade wordt gemaakt kan de verzekering deze te allen tijde vergoeden. 

 

Wat zijn de mogelijkheden?

Nu je weet dat een WA-verzekering dus de minimale eis is in Nederland, is het ook goed om te weten dat dit niet de enige optie is. Wanneer jij je auto namelijk completer wilt verzekeren, kun je ook kiezen voor een beperkt cascoverzekering of een allrisk verzekering. Een beperkt cascoverzekering (WA+) geeft net wat meer dekkingen als een WA-verzekering. Zo dekt deze verzekering de schade die jij aanricht aan een ander, maar ook schade die jij zelf oploopt doormiddel van bijvoorbeeld ruitschade of schade door weersomstandigheden. Wanneer jij je auto compleet wilt verzekering is het aan te raden om voor een allrisk verzekering te gaan. Deze verzekering dekt namelijk de schade die jij aan een ander aanricht, de schade die jij hier zelf aan overhoudt, schade door weersomstandigheden of diefstal en ga zo maar door. Dit is dus echt het complete pakket en aan te raden voor nieuwe auto’s of auto’s die wat hoger zijn in waarde.

 

Hoe regel ik een verzekering?

Een verzekering voor je auto afsluiten kan tegenwoordig erg snel en gemakkelijk. Zo kun je deze binnen een paar minuten erg eenvoudig via het internet afsluiten. Hoewel een autoverzekering afsluiten dus erg gemakkelijk kan, is het wel belangrijk om deze goed af te sluiten naar eigen wens.